Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Ängdalas nya skolregler

Fotografering v 38

Hej!

Då är det dags för den årliga fotograferingen på Ängdala förskola och skola. Förskolan fotograferas den 18 och 19 sept mellan kl. 08:30-11, Mån 18/9 tar Solen Jorden och Stjärnan + porträttfoton i ateljén i hus 2. Tis 19/9 tar Månen Planeten och Galaxen + porträttfoton se ovan. Syskonfotografering sker som tidigare år i skolans idrottshall.Närmare information om vilken dag ditt barn fotograferas ges av personalen på respektive avdelning.

Skolans fotografering för åk F-9 kommer ske den 22/9 under hela dagen enligt schema. Önskar ni porträttfotografering så sker det den 18/9 kl. 13-17.

Viktigt att tänka på då är att ni bokar en tid för porträttbilder och syskonbilder via denna länk: http://bildi.boka-tid.nu

 

Information från fotoföretaget

Din skola ansvarar endast för gruppbilder på eleverna (elever på förskolan har porträttfotografering). Vill du ha porträttbilder kan du under en eftermiddag komma till skolan och få porträttbilder tagna på ditt barn. Önskar du syskonfotografering så fixar vi det med! Vill du delta i vår porträttfotografering ska du gå in på vår hemsida och boka en tid. Välj din skola och boka sedan den tid på dagen som passar dig/ditt barn bäst. Du väljer själv om du vill vara med, är ditt barn tillräckligt gammalt går det bra att hen kommer själv. Med Vänliga Hälsningar Bildi Skolfoto

Skolinspektionens beslut 2017

Vi kan nu meddela att Skolinspektionen gav Ängdala full pott vid deras senaste granskning. De hittade alltså ingenting i någon verksamhet där vi brister. Vi är så stolta!

Läs beslutet nedan.

Nytt försäkringsbolag

Från och med 1 Jan 2017 har kommunen tecknat olycksfallsförsäkring med ett nytt försäkringsbolag.

 

Det nya försäkringsbolaget heter Protector.

​Alla barn och ungdomar vilka är folkbokförda i Vellinge kommun och går i förskola skola i eller utanför kommunen är olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid, dvs. den tid de befinner sig i skolan eller på förskola samt på vägen till och från förskolan/skolan.

 

Om barn/ungdom råkar ut för olycksfall under verksamhetstid ska de själva eller deras vårdnadshavare anmäla skadan.

 

Mer information hittar du under fliken Skador och försäkringar

Nya avgiftsnivåer för maxtaxa inom barnomsorgen 1 jan 2017

 

Som Ängdala tidigare informerat om har Skolverket beslutat om att indexreglera inkomsttaket (hushållets bruttoinkomst per månad). Beslutet innebar att inkomsttaket höjdes fr.o.m. den 1 juli 2015. Effekten blir att avgifterna höjs då de regleras av en procentsats, dock med uttalade maxbelopp.

Nu har Skolverket beslutat om ny nivå av det indexreglerade inkomsttaket från 43 760 kr/mån till 45 390 kr/mån. Beslutet gäller fr.o.m. 1 jan 2017 och påverkar avgifterna på följande sätt:

Förskola

 

 

Avgiftstak

Maxbelopp

Barn 1

3 %

1 362 kr

Barn 2

2 %

908 kr

Barn 3

1 %

454 kr

       

 

Fritidshem

 

 

Avgiftstak

Maxbelopp

Barn 1

2 %

908 kr

Barn 2

1 %

454 kr

Barn 3

1 %

454 kr

       

 

I de fall hushållets avgift påverkas genom indexregleringen av inkomsttaket, att hushållets bruttoinkomst överstiger 43 760 kr men samtidigt understiger 45 390 kr, ber vi er att inkomma med en ny inkomstredovisning. I övrigt kommer Ängdala förhålla sig till hushållens redovisade inkomstuppgifter på samma sätt som vi gör idag. Det medför att en redovisad inkomst som idag överstiger inkomsttaket fortsätter att göra det efter indexregleringen ifall man inte inkommer med en ny inkomstredovisning.

 

 

För ytterligare information eller frågor är ni välkomna att kontakta mig.

Mvh

Jesper Hansson

040-6783373

jesper.hansson@angdalaskolor.se