Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Välkommen till Ängdalas bibliotek!

På Ängdala skolbibliotek jobbar bibliotekarie Susanne Bergquist. Av henne kan du få hjälp med att hitta en bra bok att läsa eller att söka information till ett skolarbete. 

Här kan du söka efter vilka böcker som finns på skolbiblioteket.

På biblioteket finns platser att sitta och läsa eller att göra skolarbete. Du lånar på samma kort som på kommunbiblioteken, men du behöver inte ha med dig lånekortet hit. Lånetiden är fyra veckor och det går oftast att låna om boken om du vill ha den längre. Skolbiblioteket har inga övertidsavgifter, men det är ändå viktigt att boken kommer tillbaka i tid. Om du tappar bort eller förstör boken så måste du betala 100 kr för en ny bok.

Susanne är ofta ute i klasserna och bokpratar samt håller lektioner i informationssökning, källkritik och nätetik. Om du vill låna när Susanne inte är på plats i biblioteket så går det bra att du eller din lärare fyller i en ”lånelapp”.

Ängdalas skolbibliotek har fått DIKs utmärkelse "Ett skolbibliotek i världsklass".

Öppettider (om inget annat anges) är:

Måndag 8-15

Tisdag 8-16

Onsdag 8-15

Torsdag 8-15

Fredag 8-15

Kontakta Susanne via mail: susanne.bergquist@angdalaskolor.se  

Välkomna till skolbiblioteket!