Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Ängens Restaurang

Matglädje från jord till bord! 

Ängens Restaurang på förskolan präglas av matglädje. Här satsar vi på genuin matlagning från grunden. Kryddträdgården frodas på sommaren, fonderna står på spisen och puttrar medans brödet står och jäser. Dofterna sprider sig över gården och barnen har en nära kontakt med kökspersonalen. Matlagning är ett hantverk som skall hanteras med kärlek och yrkesstolthet. Vi är övertygade att detta smittar av sig på barnen.

Matglädje & matinsikt

Barnen vill lära, vad de skall förtära!

Genom denna devisen har barnen t ex lärt sig var livsmedel kommer i från, hur man odlar grönsaker och hur man tillagar maten. Läs mer om projektet via länken nedan.

Sveriges bästa förskolekök 2014!

Enligt White Guide Junior och ARLA Guldko!

White Guide Juniors motivering: ”För stor kärlek, respekt och kunskap. Med råvaror av högsta kvalitet och ett gränsöverskridande samarbete med pedagogerna.”

ARLAs motivering: ”Här ser man varje gäst och lyssnar gärna på alla önskemål. Presentationen av dagens rätt lyfter matglädjen till nya höjder och små hjärtan och hjärnor får all inspiration de behöver. Den röda tråden lyser tydlig genom hela verksamheten.”