Restaurang Axet

Vårt mål – hög kvalitet!

All mat tillagas här på plats. Det ger dofter som skapar matlust. Det innebär att vi har full koll på vad som används i maten, och i förlängningen barnen. Här kan vi naturligtvis styra socker och fettintag. Som friskola har vi möjlighet att handla från många olika leverantörer och därigenom hitta det bästa för oss och våra elever.

Barnen älskar grönsaker och frukt! Till varje lunch serveras rikligt med grönsaker, som barnen ser som godsaker. Vi äter frukt varje dag. Ängdala bjuder på detta i förskolan och fritids, samt att skolbarnen har tillgång till frukt för ett förmånligt pris.

axet logo
axet2

På Ängdala skolor erbjuder vi gratis frukost till alla barn från förskolan och fritids. En riklig frukost med olika sorters bröd, pålägg, grönsaker, fil/yoghurt och flingor. De äldre barnen kan även ta del av frukosten och mellanmålet med hjälp av ett kuponghäfte som finns att köpa.

Hälsoinriktad mat till barn måste ju också innebära matglädje. Maten skall därför alltid se aptitlig ut och naturligtvis vara det med. En positiv inställning till måltiden, en höjdpunkt på dagen, med gemenskap och glädje.

För att följa upp vårt arbete har vi förutom matråd en öppen dialog med eleverna. Det är roligt både för oss och barnen att synas och samtala, då man får en klar och ibland överraskande bild på vad barnen uppskattar eller inte uppskattar.

Vi i köket på Ängdala är trygga i vår strävan att barnen får i sig bra mat och det med glädje.

För att spara på djur och natur serverar vi varje dag minst ett vegetariskt alternativ!

Kontakta gärna oss om ni har några frågor.